Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
La cabra e lo lop
30 octobre 2008

Una castanha per la CAF de Pau

(…Prèmi Bèl de la Castanha, seguida)

Alara nos sem arestats sus :

CAF

La CAF de Pau es estada digne de se manjar una gròssa castanha per aver refusat d’ajudar la creacion d’una grépia (ninoièra) bilingüa franco-occitana a Laruntz, dins la Val d’Aussau. Considera la CAF que lor balhar de sòus coparia l’egalitat davans lo servici public, puèi que los mainatges ausirian long de la jornada doas lengas. De quina egalitat parlam ? La que fa que cada ciutadan dèu poder enebir a son enfant lo contacte ambe una autra lenga.

Que los mejans de garda manquen dins la Val d’Aussau dempuèi d’annadas, aicí pas cap de rompadura de l’egalitat, ni mai que los parents gascons pòscan pas demandar que lo pichon aprenga la lor lenga, mentre que los bascs òc (la CAF de Baiona aurà pas sa castanha, tant pièg per ela). Que i aja ja de grépias bilingüas en França tampauc (mas son mai que mai franco-englesas, aquò fa mai seriós !).

E la CAF de Pau son pas de cons a mièjas. Vòlon plan ajudar la grèpia aguèsson la garantida que, se lo gascon fa aissa a un parent, lo sèu mainatge serà isolat dels autres : solet dins un membre a despart. Perqué li tampar pas las aurelhas ? E nosautres que cresiam qu’una grépia servia de socializar los enfants…

Aquela contaminacion òrra per la lenga, solide, la calia empachar puèi qu’es estat provat que l’occitan fa venir los nenons nécis. O violents. Bon, d’acòrdi, es pas vertadièrament provat, mas un bon francès a lo dever d’o creire.

Lo còp que ven, la CAF deuria faire dins la prevencion : finançar la mudason de las familias cap a la Val d’Aran, o promoure un mejan de contracepcion que tue sonque los espermartozoïdes occitans.

bebe

Article de la Setmana

La CAF non vòu pas d'ua ninoièra en Vath d'Aussau

Publicité
Publicité
Commentaires
La cabra e lo lop
Publicité
La cabra e lo lop
Archives
Publicité